Project Description

Alexandru Dudila
150.000 EUR

Sibiul de azi este o combinatie între trecutul istoric bogat şi spiritul întreprinzător al locuitorilor săi, devenind unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României, un lider în clasamentul cultrual şi turistic. În spirtul virtuţii acestui oraş propun un proiect creativ de amenajare cu mobilier urban a Parcului Cetăţii, transformând parcul într-un un nou punct de atracţie turistică şi un loc de relaxare pentru cetăţeni, intre zidurile vechii cetăţi.
În implementarea acestui proiect se poate organiza şi unu concurs de poriecte propuse de artişti locali, designerilor de mobilier urban sau arhitecţilor, având ca scop reamenajarea Parcului Cetăţii cu mobilier urban într-un mod cât mai creativ, sub forma unei veritabile sculpturi urbane, multifuncţionale, care să permită utilizatorilor să beneficieze de spaţii comfortabile de citit, de utilizare a laptopurilor sau tabletelor, precum şi zone de relaxare în aer liber alături de prieteni. Proiectul trebuie conceput astfel încat prin aspectul sau, mobilierului urban, să devină în sine o atractie turistică. Un concept de proiect inovator este prezentat în schiţele ataşată, realizată cu ajutorul artistei Victoria Ghilas.
Obiectivele proiectului:
•Arhitectura mobilierului să fie cât mai creativă, artisitcă, ne dorim ca parcul să devină atât o atractie turistică cât şi un spaţiu de relaxare fregventat de cetăţeni
•Terasarea malurilor parcului (2-3 terase, late de 100-120 cm) pentru a acomoda mobilier urban, din lemn tratat termic sau alt material confortabil dar rezistent, conceput cu forme ondulate, care să permită utilizatorilor să stea atât în pozitie întinsă, uşor oblică cu spatele sprijinit, având astfel o poziţie optimă pentru citit, cât şi în poziţie şezândă, dotat pe alocuri cu prize exterioare de curent (220V)
•Dotarea parcului cu antene Wi-Fi care să ofere internet gratuit.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificari. La acest proiect sunt comasate si proiectele nr. 137 - Statii de incarcare pt telefoanele mobile si 176 - Centru orasului SIbiu cel mai placut loc de relaxare impreuna cu prietenii

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Dotarea parcului cu mobilier urban, creativ va creşte atractivitatea zonei, devenind un punct de atracţie principal.
Sibiul are nevoi de un parc cu mobiler prietenos pentru untilizatorii dornici să citeasca sau să utilizeze laptoprile in aer liber la umbra copacilor.

Amplasamentul proiectului

Parcul Cetăţii, porţiunea dinspre Cazarma 90, mobilierul poate fi realizat doar pe un mal, pe amblele sau poate fi intercalat.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Cetății 44, Sibiu 557260, Romania