Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Angela Zaporojan
90.000 EUR

Căsuța de lectură presupune instalarea și dotarea cu cărți a unor biblioteci stradale în miniatură, la care au acces liber toți doritorii. Conceptul se bazează pe principiul schimbului de cărți (bookcrossing): mai exact, iei o carte, pui alta în loc (sau, eventual, o aduci pe prima înapoi).
Pe de o parte, căsuțele de lectură încurajează lectura de cărți tipărite, adunând în jurul lor iubitorii de lectură. Pe de altă parte, acestea reprezintă un liant al comunităților. În timp, locuitorii generează împreună conținutul bibliotecilor, în funcție de dorințele și necesitățile pe care le au, găsindu-și și modalități de întreținere a acestora.
Căsuțele de lectură urmează să fie amplasate în câteva parcuri, stații de autobuz și în alte locuri pretabile, ulterior stabilite de către Mun.Sibiu.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil, cu modificări

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Căsuța de lectură are, în primul rând, scopul de a încuraja cititul cărților tipărite. Potrivit unui studiu Eurostat recent, doar 2,8% dintre români citesc o carte pe lună, iar datele Institutului Naţional de Cercetare în Cultură spun că 1 român din 5 nu a citit niciodată o carte.
Mai mult decât atât, Căsuța de lectură reprezintă un instrument de coagulare a comunităților, ele fiind responsabile de găsirea modurilor de întreținere a căsuțelor.

Amplasamentul proiectului

Locațiile vor fi stabilite ulterior de către Primăria Municipiului Sibiu

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.