Project Description

Locație Proiect

Primăria Sibiu a implementat acest proiect și a instalat  6 filtre de aer pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraș. Dispozitivele au formă cilindrică și au fost montate pe stâlpii de iluminat public, fiind conectate la rețeaua de electricitate. Acestea vor atrage și vor reține prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătății, creând astfel o perdea de protecție pentru parcul dintre str. Gimnasticii și bulevardul Coposu.

FAZA: Realizat
Mircea-Radu Scortar
25.000 EUR

World Health Organization spune că smogul urban și poluarea aerului sunt responsabile de 8 milioane de decese in fiecare an . 90% din populațiile orașelor respirând în aer poluat. Acest lucru nu are doar un efect dăunător asupra economiei, dar și asupra sănătății individuale și a speranței de viață.
Pentru a curăța orașele noastre, Green City Solutions a introdus CityTree - un dispozitiv independent, care este capabil să purifice aerul din jurul său cu puterea a 275 de copaci - în timp ce ocupă puțin spațiu.
Standul CityTree găzduiește culturi de mușchi care atrag poluanți, inclusiv CO2, oxid de azot și praf, transformând aceste substanțe nocive în masă proprie, în timp ce tehnologia IoT monitorizează CityTree pentru înregistrările de întreținere.
CityTrees sunt folositi in Oslo, Hong Kong , Paris etc.
Link descriere - https://greencitysolutions.de/en/solutions/

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificari, in privinta categoriei. A fost mutat de la categoria Spatii verzi si locuri de joaca la categoria Smart City

De ce ar trebui sprijinită/implementată

CityTree este un filtru de aer biologic, un spațiu inovativ de comunicare și o măsură de sustenabilitate economică, toate într-unul singur. CityTree poate fi adaptat la cerințele specifice ale orașului iar valoarea adăugată este întotdeauna aceeași: o îmbunătățire semnificativă a calității vieții.

Amplasamentul proiectului

Locurile publice intens tranzitate, exemplu: Piata Unirii, Calea Cisnadiei, etc.
Locatia va fi stabilita in functie de infrastructura existenta si necesarul functionarii acestui dispozitiv

Calendar implementare

1. În curs de începere

2. Studiu și design

3. Lansarea procedurilor

4. În lucru

5. Livrare și inaugurare

6. Realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.