Project Description

FAZA: În lucru
Radu Iamandi
150.000 EUR

Una dintre cauzele majore a accidentelor dintre ciclisti si automobilisti consta in lipsa delimitarii spatiului acordat fiecarui tip de participant in trafic.

O modalitate de a rezolva aceasta problema care pune in pericol atat ciclisti, cat si soferii, poate fi eliminata prin intermediul unor delimitatoare din cauciuc. Aceste delimitatoare sunt eficiente, ele fiind inofensive atat pentru ciclisti, cat si pentru soferi. Scopul lor este de a impiedica sau a descuraja soferii sa patrunda pe banda destinata biciclistilor, astfel evitand posibile evenimente neplacute.

Integrarea delimitatoarelor in actuala infrastructura a pistelor de biciclete a orasului Sibiu este una facila, fiind nevoie doar de 2-4 gauri de ancorare. Costurile implementarii sunt, astfel, minime.

Costurile unei astfel de imbunatatiri ajung la 15.000-18.000€ per kilometru de pista delimitata, dar castigul infrastructural este mult mai mare decat pretul platit.

Exemple de delimitatoare:
https://www.pittmantraffic.co.uk/zebra-bicycle-lane-separator.html
https://www.pittmantraffic.co.uk/orca-bicycle-lane-separator.html

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil, cu modificari

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Nu e numai importanta, ci necesara. Implementarea propunerii va aduce beneficii fluxului de ciclisti din Sibiu, decongestionand in acelasi timp si blocajele in trafic, prin faptul ca va creste nivelul de siguranta a ciclistilor in trafic.

Amplasamentul proiectului

Locatia de implementare - B-dul Milea sau bd Victoriei sau bd Coposu.
Locatia urmeaza a fi stabilita ulterior.

Calendar implementare

1. În curs de începere

2. Studiu și design

3. Lansarea procedurilor

4. În lucru

5. Livrare și inaugurare

6. Realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.