Project Description

Andreea Floarea
100.000 EUR

Jocurile exterioare Playform oferă o modalitate diferită de realizare a jocurilor educative şi distractive pentru copii, care să le stimuleze imaginația şi creativitatea şi care să-i încurajeze să fie activi în timp ce se distrează. Pot fi concepute locuri de joacă pentru copii cu diferite teme: lingvistice, matematice, geografice, logice, cu animale etc., oferind în acest fel o metodă alternativă de educare, venită în sprijinul activităţii didactice. În curtea şcolii, unde recreaţia este adesea sinonimă cu plictiseala, confictul şi chiar cu violenţa, pot fi realizate jocuri în aer liber cu ajutorul cărora copiii învaţă, îşi exersează cunostinţele şi respectă reguli.
Jocurile Playform propun copiilor spaţii de joacă şi cooperare, concepute pentru dezvoltarea activităţilor fizice şi diminuarea tensiunilor.
În parc, în cuțile școlilor sau pe orice altă suprafaţă disponibilă, poate fi realizat un loc de joacă pentru copii, unde aceştia vor redescoperi plăcerea distracţiei în aer liber, departe de jocurile video, având posibilitatea de a colabora cu alţi copii şi de a-şi dezvolta spiritul de echipă. Jocurile Playform sunt o modalitate frumoasă de a aduce culoare în peisajul urban dominat de asfalt şi beton. Unele dintre cele mai populare jocuri pe asfalt sunt: jocuri de matematică, jocuri labirint, jocuri twister, joc şotron, jocuri cu dragoni, jocuri cu crocodili, jocuri cu melci, jocuri cu rachete etc.
Materialul plastic din care este fabricat produsul Playform prezintă caracteristici superioare faţă de produsele clasice, fiind foarte durabil. Modelele obţinute prezintă o suprafaţă sigură, anti-alunecare, iar culorile acestora rămân vii şi luminoase pentru o perioadă lungă de timp. Întreţinerea produsului este uşoară – reîmprospătarea desenelor se face prin spălare cu apă sub presiune. Este un produs ecologic, fără solvenţi sau pigmenţi care conţin crom sau plumb. Aplicarea este simplă şi rapidă, deoarece produsul este livrat în forma finală, gata de aplicare. Pentru a adera la suportul asfaltic, materialul trebuie încălzit la o temperatură cuprinsă între 200-220°C, temperatură la care materialul ajunge în stare lichidă şi fuzionează cu suportul. Aplicarea granulelor antiskid peste materialul topit face ca suprafaţa să nu fie alunecoasă. În aproximativ 10 minute de la răcirea materialului, poate fi folosit. ( Informații preluate de pe www.metalbacfarbe.com)

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificări

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Joaca este un adevărat izvor de bucurie, sănătate şi experienţă de viaţă. Jocurile Playform sunt un mijloc foarte bun de a-i implica pe copii în activităţi sportive, de a le exersa perseverența şi coordonarea motrică, de a le dezvolta creativitatea, atenția, imaginația, logica, echilibrul, îndemânarea şi viteza de reacție.
Mai mult decât orice altă activitate, joaca îi creează copilului un confort afectiv-emoţional ce se reflectă în creşterea şi dezvoltarea sa personală.

Amplasamentul proiectului

Jocurile Playform se vor aplica în curțile școlilor și grădinițelor care întrunesc condițiile tehnice necesare, respectiv care au suprafețe bituminoase.

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.