Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Angela Zaporojan
120.000 EUR

Leagănele muzicale transformă orice spațiu într-un spațiu în care vrei să te afli. Acestea reprezintă instalații urbane interactive ce îmbină plăcerea de a te da în leagăn, cu gașca de prieteni și cu necunoscuți, cu cea de a crea muzică alături de ei în acest timp. Cu alte cuvinte, sunt niște instrumente muzicale colective, ce aduc aduc împreună trecătorii și îi îmbie să creeze echipe ad-hoc cu care să alcătuiască mici compoziții din sunetele produse individual.
Cum funcționează? Instalația constă dintr-o serie de leagăne muzicale. În momentul mișcării, fiecare leagăn scoate diferite note, iar atunci când cei care le dirijează încep să coopereze, pot compune împreună o secvență de melodie.
Pe de o parte, instalația apelează la nevoia de a te juca, dar și cea de a crea lucruri împreună. Pe de altă parte, acesata pune focus pe conceptul de cooperare, oferind o experiență colectivă și încurajând participanții să depășească anumite bariere sociale artificiale. De asemenea, leagănele muzicale contribuie la conștientizarea faptului că spațiul public ne aparține și influențează felul în care îl percepem și folosim. Cu cât ne petrecem mai mult timp în spații publice, cu atât mai mult ne interesează cum arată, cum se dezvoltă și cum putem contribui la evoluția acestora.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil, cu modificari.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Leagănele muzicale aduc împreună locuitorii – cunoscuți și necunoscuți –, creînd un context relaxat de interacțiune, care, în același timp, consolidează importanța ideii de cooperare între participanți. Un alt atu al acestora este faptul că trezesc spiritul ludic și dorința de a crea lucruri împreună.
De asemenea, influențează modul în care percepem și folosim spațiul public.

Amplasamentul proiectului

Str.Viitorului

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.