Project Description

Ciprian Sofariu
17.000 EUR

Importanța spălării mâinilor este unanim recunoscută. Însă necunoașterea modului corect de spălare și lipsa materialelor necesare îngreunează o activitate ce trebuie să fie firească atât la nivelul întregii societăți cât și la nivelul instituțiilor de învățământ și al elevilor.
În cadrul proiectului se dorește dotarea spațiilor sanitare ale instituțiilor de învățământ din Municipiul Sibiu cu dozatoare de săpun iar voluntari ai Asociației Propediatria, prin Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, vor instrui copiii să se spele corect pe mâini.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Potrivit evidentelor Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, în anul 2017 au fost înregistrate peste 500 de cazuri de boli diareice acute la copiii din Municipiul Sibiu, boli asociate mâinilor murdare, adică aproximativ 5% din numărul total al copiilor de vârstă școlară din oraș au venit la spital pentru că nu s-au spălat în mod corect pe mâini. De aceea, considerăm că igiena elementară nu este un moft ci o necesitate și un stil de viață cu care copii trebuie învățați.

Amplasamentul proiectului

Proiectul se va desfășura în unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Sibiu. În fiecare instituție școlară, în spațiile destinate spălării mâinilor, se vor amplasa dozatoare de săpun lichid. Elevilor li se vor prezenta tehnicile corecte de spălare a mâinilor de către voluntari ai Asociației Propediatria și ai Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.