Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Andreea Berea
20.000 EUR

Panouri de Graffiti în Spații Publice este o propunere pentru autoritatea locală de a facilita un proiect permanent/continuu de artă urbană, deschis oricui este interesat.

Graffiti este una din cele mai cunoscute forme de artă urbană. Graffiti-ul își are originile pe pe străzi, arta manifestându-se în plin domeniu public.
Așadar apar provocări întâmpinate de autoritățile locale, proprietari și de artiști: pe de o parte limita/diferențierea dintre legal vs. ilegal, permis vs. nepermis, pe de altă parte educarea publicului cu privire la subcultura graffiti și mai ales modurile pozitive prin care ea poate transforma comunități (ex: implicarea tinerilor, dezvoltarea de abilități artistice și creative, sentimentul de mândrie față de comunitate, etc).

În forma sa ilegală, graffiti-ul este în mod tradițional efemer, actual și adesea controversat, considerat de multe ori un act de vandalism.
Pentru a capta totuși energia creativă din Sibiu și a o transforma într-o forță pozitivă în comunitate, propun un proiect care ar impacta spațiul sibian pe cel puțin două axe:
- intrarea în spectrul legal (crearea de spații fizice permisive pentru graffiti cu impact în încurajarea și creșterea segmentului de street art)
- percepția pozitivă a conceptului de street art (un sub-obiectiv care derivă din cel anterior. În timp, prin încurajarea locală și într-un cadru legal oferit artei urbane, se poate îmbunătăți înțelegerea acestui tip de artă)

Mai concret, proiectul “Panouri de Graffiti în Spații Publice” propune asigurarea de panouri în spații publice (în engleză așa-zisele Permission Walls/Areas) în care artiștii (sau artiștii amatori) pot crea lucrări temporare, prin graffiti.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil, cu modificari.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Evitarea sindromului Broken window (http://bit.ly/2ooBgnW)
Reducerea hotspot-urilor graffiti în zone nedorite
Scăderea costurilor de reparații și nr. reclamații cetățeni
Îmbunătățirea raportului cetățeni/administrație și artiștii stradali
Valorificarea de spații publice care nu sunt utilizate
Formarea de comunități de artiști
Creșterea calității și creativității lucrărilor de street art
Sibiul și România pe harta Permission Walls: https://legal-walls.net/

Amplasamentul proiectului

Parcul Tineretului si alte locatii disponibile pretabile in masura identificarii acestora (de ex. Zonele de Șantier).

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.