Project Description

Alexandru Dudila
150.000 EUR

Sibiul este unul dintre cele mai importante huburi tehnologice din România, prin acest proiect vă propun să facem un pas spre a deveni capitala SMART a ţării. Tehnologia acutală ne premite digitalizarea completă a sistemului public de transport în comun, prin aceast proiect îmi doresc ca Sibiul sa ajungă un exemplu de urmat si pentru restul oraşelor care fac trecerea spre digitalizare!
• Dotarea autobuzelor Tursib cu dispozitive GPS cu scopul de a permite urmarirea acestora în timp real, de pe o aplicație mobilă.
• Crearea unei aplicații mobile privind transportul public :
o Să conţină o hartă a Sibiului (Google Maps) peste care să se suprapună traseele autobuzelor Tursibi, codificate cu diferite culori pentru a permite o identificare uşoară. Harta să permită selectarea uneia sau mai multor rute pe care să le afişeze (ex. să afişeze doar traseul liniei 5). Să permită utilizatorului să îşi aleagă o destinatie de navigare iar aplicatia să îi calculeze ruta cea mai scurtă şi rapidă pe care o poate lua pentru a ajunge la destinaţie, din locaţia lui prezentă. (chiar si dacă trebuie să schimbe mai multe autobuze sau să mergă pe jos o anumită distanţă)
o Toate autobuzele dotate cu GPS trebuie sa fie vizibile pe ruta lor de circulatie, in orice moment si sa aiba acelaşi cod de culoare cu aceasta.
o Pe harta trebuie sa apara şi staţiile, iar aplicatia să afiseze timpul estimativ (prin identificarea în timp real a pozitiei autobuzului) până când autobuzul ajunge în staţia cea mai apropiată de poziţia utilizatorului.
o Să permită utilizatorului posibilitatea de a alege să fie înştiinţat sonor şi/sau vizual pe telefon cand autobuzul de pe linia de interes este la un iterval de timp prestabilit de staţia cea mai apropiată (2/5/10.. minute). Ex: “Autobuzul 5 soseşte în 5 minute în staţie, următorul autobuz este peste 25 de minute”
o aplicația va fi una complexă cupinzând informații generice inclusiv gradul de ocupare/aglomerarea autobuzelor

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificări

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

- Mulţi dintre noi optăm pentru transportul cu maşina persoanlă deoarece ne ghidăm dupa zicala englezească „time is money” şi în plus ne dorim ca în orice aspect din viaţă să deţinem controlul. Digitalizarea stistemului de transport public ne ve permite să ne planificăm cu precizie traseul, va reduce considerabil timplul pierdut in staţie, în asteptarea autobuzului (defapt va desfiinţa complet notiunea de asteptare a autobuzului)
- Firmele locale de IT pot fi angajate să participe la proiect.

Amplasamentul proiectului

Dotarea cu dispozitive de urmarire GPS a autobuzelor

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.