Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
Radu Tompa
8.000 EUR

Mulți kilometri de piste de biciclete nu sunt o condiție suficientă pentru ca un oraș să fie Bike-Friendly. Cea mai importantă componentă este respectul reciproc între bicicliști, pietoni și automobiliști.
Mulți șoferii și bicicliști nu știu că 1.5 metri este răspunsul corect la întrebarea “Care este distanța recomandată pentru depăşirea laterală a bicicliștilor?” (conform HG935/2016). Oferirea acestor informații în trafic ajută la conștientizarea faptului că trebuie lăsată distanță față de bicicliști.
Pe pista de biciclete din parcul Sub Arini pietonii circulă pe partea dreaptă și nu văd bicicliștii care se apropie din spate. Folosirea de către pietoni a benzii din stânga (la fel cum se circulă și pe șosea) are avantajul că pietonul poate să vadă biciclistul care se apropie și nu va fi luat prin surprindere de acesta.
Bicicliștii care au de umflat o roată de la bicicletă sau au de strâns un șurub, cu siguranță vor aprecia existența unor standuri pentru reparația bicicletelor.
Bicicletele sunt folosite de multă lume la sfârșit de săptămână. Dacă ai făcut pană, ai uitat să-ți iei cameră de rezervă și magazinul cu piese de biciclete este închis (pentru ca este WE), n-ai de ales și trebuie să închei plimbarea cu bicicleta.
Reparatul bicicletei înseamnă de multe ori și mâini murdare. O cișmea ar rezolva și această problemă.

SOLUTII:

3. Panouri la intrările în oraș care menționează cei 1,5 metri recomandați pentru depășirea laterală a bicicliștilor.



Soluțiile menționate mai sus, pe lângă rolul de evitare a accidentelor și rezolvarea unor probleme tehnice mai au un alt rol important: acela de conștientizare că mersul cu bicicleta este susținut în comunitatea sibiană.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil cu modificări. Eligibilă implementarea proiectului în privința montării panourilor la intrările în oraș. Neeligibilă implementarea ideii de stații de reparații pentru biciclete având în vedere că prin HCL 352/2018, a fost aprobat implementarea unui proiect Sibiu Bike City pe fonduri europene, proiect ce include: stand-uri pt reparare biciclete, etc.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Un oraș Bike-Friendly înseamnă mici detalii care fac viața bicicliștilor mai ușoară. Cu sume mici investite în lucruri mărunte cum sunt cele din lista de soluții, se pot evita accidente, se poate cultiva respectul între șoferi, pietoni și bicicliști, crește confortul celor care folosesc bicicletele și astfel se încurajează folosirea bicicletei ca mijloc de transport în comun.

Amplasamentul proiectului

Intrarile / iesirile din oras

Galerie foto

Locație proiect

Aleea Mihai Eminescu 6, Sibiu 557260, Romania