Project Description

Nutu -Ciprian Horsia
150.000 EUR

Adaugare de indicatoare rutiere luminoase permanent (preferabil cu energie regenerabila -> acumulatori solari) si pozitionate cat mai vizibil (nu ascunse dupa copaci sau alte obstacole), la trecerile de petoni nesemaforizate, in special in zonele din proximitatea gradinitelor, scolilor, pietelor agro-alimentare, etc.
Posibile solutii tehnice:
- indicatorul rutier care presemnalizeaza trecere pietoni sa fie luminat cu leduri, pozitionate pe lateralele indicatorului. Ledurile vor avea culoarea galbena si vor functiona intermitent.
- combinatie de rampa (elevare trecere de pietoni) cu instalatie de leduri in carosabil.
- la apropierea unei persoane care doreste sa traverseze, un senzor va detecta miscarea iar trecerea de pietoni va fi iluminata suplimentar pentru ca persoana sa fie cat mai vizibila.
- indicatorul rutier semnalizeaza o trecere pietoni sa fie iluminat cu leduri, pozitionate pe lateralele indicatorului. Ledurile vor avea culoarea rosie si vor functiona intermitent atata timp cat o persoana este pe trecerea de pietoni urmand a se stinge imediat ce senzorul ce pietonul a parasit trecerea.
- alimentarea se realiza cu panouri votovoltaice si acumulatori sau direct de la reteaua electrica
- iluminatul se poate realiza cu LED-uri pentru un consum cat mai mic. Se stie ca LED-urile au un consum mult mai mic de energie electrica, au un randament foarte bun, mentenanta este scazuta

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

Eligibil, cu modificari.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Traversările pietonale sunt unul dintre cele mai periculoase locuri din domeniul transportului. Pentru a limita numărul de accidente, in special seara si pe timpul noptii , este necesara
iluminarea suplimentara pentru ca pietonii să fie văzuți in traversare pe trecerea de pietoni. În majoritatea cazurilor, trecerile pietonale sunt iluminate insuficient.

Amplasamentul proiectului

Mihai viteazu- locatie ca si proiect pilot

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.