Termene si conditii

Bine ați venit!

Prin accesarea și utilizarea platformei e-portal Servicii Electronice, precum și a oricăror servicii disponibile prin intermediul, sunteți de acord să respectați prezenții termeni și condiții de utilizare.

Platforma se află în proprietatea și sub controlul Primăriei Sibiu (denumită în continuare „Furnizorul”).

Prezenții termeni și condiții de utilizare stabilesc drepturile și obligațiile dvs. în legătură cu platforma e-portal Servicii Electronice. Dacă nu sunteți de acord să respectați prezenții termeni și condiții de utilizare, în integralitatea lor, renunțați la accesarea și utilizarea Serviciului.

Termenii și condițiile de utilizare au valoare de contract intervenit între Furnizor și utilizatorii care accesează și utilizează platforma e-portal Servicii Electronice.

 

Contul dvs. de utilizator al platformei e-portal Servicii Electronice

Pentru utilizarea platformei trebuie să aveți vârsta minimă de 16 ani.

Vă puteți crea contul personal în cadrul platformei e-portal Servicii Electronice.

Pentru a vă proteja contul de utilizator al platformei, păstrați confidențialitatea asupra parolei dvs. Rețineți că sunteți responsabil pentru întreaga activitate care are loc în sau prin intermediului contului de utilizator al Serviciului. Încercați să nu utilizați aceeași parolă pentru aplicații terțe.

 

Conținutul dvs. în cadrul platformei e-portal Servicii Electronice

Unele componente ale platformei vă permit să încărcați, să trimiteți, să stocați sau să primiți conținut. Vă păstrați toate drepturile de proprietate intelectuală deținute asupra conținutului respectiv. Pe scurt, tot ceea ce vă aparține rămâne în proprietatea dvs.

Când încărcați, trimiteți, stocați sau primiți conținut în cadrul Serviciului sau prin intermediul acestuia, acordați Furnizorului (și partenerilor acestuia) o licență globală pentru utilizarea, găzduirea, stocarea, reproducerea, modificarea, crearea de lucrări derivate (cum ar fi cele rezultate din traduceri, adaptări sau alte modificări pe care le efectuăm pentru ca respectivul conținut să funcționeze mai bine în cadrul platformei), comunicarea, publicarea, afișarea publică și distribuirea respectivului conținut. Drepturile pe care le acordați în cadrul acestei licențe au scopul limitat de operare, promovare și îmbunătățire a Serviciului, precum și de dezvoltare a unor funcționalități noi.

Această licență rămâne în vigoare chiar dacă nu mai utilizați platforma. Unele componente ale platformei vă pot oferi modalități de accesare și de eliminare a conținutului furnizat către respectivul serviciu. De asemenea, pentru anumite componente ale platformei,  există termeni și condiții sau setări care restrâng domeniul de utilizare a conținutului trimis în cadrul respectivelor componente ale platformei. Asigurați-vă că dețineți drepturile necesare pentru a ne acorda această licență pentru întregul conținut pe care îl trimiteți în cadrul platformei e-portal Servicii Electronice.

Puteți afla mai multe despre modul în care platforma e-portal Servicii Electronice utilizează și stochează conținut în Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal și în Politica Cookies. Dacă trimiteți feedback sau sugestii despre această platformă, putem utiliza feedbackul sau sugestiile respective fără a avea nicio obligație față de dvs.

 

Utilizarea platformei e-portal Servicii Electronice

Trebuie să respectați termenii și condițiile de utilizare, precum și politica de confidențialitate puse la dispoziție în cadrul platformei.

Nu utilizați platforma în mod necorespunzător. De exemplu, nu încercați să interferați cu platforma sau să o accesați în alte moduri decât prin interfața și cu respectarea instrucțiunilor oferite de noi. Puteți utiliza platforma numai în conformitate cu dispozițiile legale. Putem suspenda sau înceta furnizarea platformei către dvs. dacă nu respectați termenii și condițiile de utilizare sau politicile noastre ori în cazul în care investigăm un comportament suspectat ca fiind necorespunzător.

Utilizarea platformei e-portal Servicii Electronice nu vă conferă niciun drept de proprietate intelectuală asupra acestuia sau asupra conținutului pe care îl accesați. Nu aveți dreptul să utilizați conținutul din cadrul platformei, cu excepția cazului în care obțineți permisiunea din partea proprietarului conținutului sau dacă acest lucru vi se permite prin lege. Prezenții termeni și condiții de utilizare nu vă acordă dreptul de a utiliza nicio marcă sau siglă din cadrul platformei e-portal Servicii Electronice. Nu eliminați, nu ascundeți și nu modificați nicio mențiune legală afișată în cadrul sau împreună cu platforma.

Platforma e-portal Servicii Electronice afișează un anumit conținut care nu aparține Furnizorului. Responsabilitatea pentru acest conținut revine exclusiv entității care îl pune la dispoziție. Putem revizui conținutul pentru a stabili dacă este ilegal sau dacă încalcă politicile noastre și putem elimina sau refuza să afișăm conținut despre care considerăm, în mod rezonabil, că încalcă politicile noastre ori legea. Însă acest lucru nu înseamnă în mod necesar că examinăm conținutul; prin urmare, nu presupuneți că îl revizuim.

În ceea ce privește utilizarea platformei e-portal Servicii Electronice, vă putem trimite anunțuri privind serviciile, mesaje administrative și alte informații. Aveți posibilitatea să renunțați la unele dintre aceste comunicări.

 

Drepturile de proprietate intelectuală (DPI)

Drepturile de proprietate intelectuală sunt drepturile intangibile, cum ar fi: dreptul de autor, know-how-ul, drepturile ce poartă asupra bazelor de date, designului, modelelor, brevetelor, mărcilor de comerț înregistrate, precum și a domeniilor înregistrate.

Platforma e-portal Servicii Electronice este protejată de convențiile internaționale și legislația națională cu privire la dreptul de autor, precum și de reglementările comerciale internaționale.

Toate elementele de conținut, incluzând layout-uri, texte, imagini, ilustrații, grafice, clipuri audio sau video fac obiectul mărcilor înregistrate de comerț, mărcilor de servicii, drepturilor de autor și altor drepturi conexe sau al licențelor deținute de Furnizor și partenerii săi sau terțelor-părți care au acordat Furnizorului licența cu privire la respectivul conținut.

Logo-urile, denumirile bunurilor și serviciilor, precum și ofertele care aparțin partenerilor Furnizorului sunt proprietatea acestora, ei având drepturi și obligații depline asupra lor.

Utilizatorul platformei e-portal Servicii Electronice nu poate copia, descărca, reproduce, modifica, distribui, transmite, transfera sau crea lucrări derivând din conținutul platformei fără permisiunea scrisă a Furnizorului.

Prin accesarea website-ul, utilizatorul este de acord să protejeze, să asigure, să apere și să prezume nevinovăția Furnizorului în raport cu toate pierderile, cheltuielile, pagubele și costurile rezultate din încălcarea acestor termeni și condiții de utilizare de către el.

În cazul în care utilizatorul platformei e-portal Servicii Electronice consideră că orice material de pe website, publicat de Furnizor sau de oricine altcineva, încalcă dreptul de autor sau orice alte drepturi de proprietate intelectuală, poate contacta Furnizorul la adresa de email pms@sibiu.ro, în scopul de a lua o decizie în cel mai scurt timp posibil.

 

Permisii și responsabilități

Utilizatorii platformei e-portal Servicii Electronice sunt direct răspunzători pentru:

  • orice conținut pe care îl introduc prin intermediul platformei
  • partajarea profilului entității pentru care li s-a acordat un cont de utilizator cu alți utilizatori.
  • toate activitățile din cadrul platformei, cum ar fi: crearea, editarea, modificarea sau ștergerea conținutului, care sunt făcute sub username-ul lor, Furnizorul rezervându-și dreptul de a interveni asupra unui astfel de conținut, dacă cerințele stabilite în prezentul document nu sunt respectate.

Utilizatorilor platformei e-portal Servicii Electronice nu li se permite:

1. să înregistreze orice conținut ilegal, dăunător, amenințător, abuziv, hărțuitor, defăimător, pornografic, care lezează intimitatea persoanei sau care afectează minorii în orice fel

2. să înregistreze ca evenimente conținut care reprezintă promoții sau oferte de servicii, produse sau orice fel de activități care implică marketingul bunurilor sau serviciilor pentru o perioadă de timp, fără a avea importanță durata acesteia

3. să înregistreze conținut care include informații private sau care identifică o terță persoană fără consimțământul expres al acesteia

4. să înregistreze conținut care este fals, înșelător, confuz sau prin care se dezinformează

5. să utilizeze platforma în scopuri ilegale sau neautorizate

6. să modifice, să adapteze sau să exploateze securitatea platformei e-portal Servicii Electronice, precum și să modifice alt website pentru a crea falsa impresie că acesta este asociat.

7. să creeze și să trimită emailuri nesolicitate către alți utilizatori ai Serviciului („SPAM”)

Dacă utilizatorul nu este cetățean român sau rezident în România, el este obligat să se supună legii române cu privire la comportamentul și conținutul acceptabile în media online.

Utilizatorul platformei e-portal Servicii Electronice este de acord ca Furnizorul să preia conținut creat și editat de el în scopul trimiterii către un alt website sau alte aplicații mobile care afișează conținut din cadrul platformei.

 

Despre programele software în cadrul platformei e-portal Servicii Electronice

Când un anumit serviciu necesită sau include programe software descărcabile, respectivul program software se poate actualiza automat pe dispozitivul dvs. atunci când devine disponibilă o versiune sau o funcție nouă. Anumite servicii vă pot permite să vă configurați setările pentru actualizarea automată.

Platforma e-portal Servicii Electronice vă oferă o licență personală, globală, scutită de redevențe, netransmisibilă și neexclusivă pentru a utiliza programele software oferite de Furnizor ca parte a platformei. Această licență are unicul scop de a vă permite să utilizați și să vă bucurați de beneficiile Serviciului, așa cum sunt acestea oferite de Furnizor, în modul permis de prezenții termeni și condiții de utilizare.

Nu aveți dreptul să copiați, să modificați, să distribuiți, să vindeți sau să închiriați vreo parte a platformei e-portal Servicii Electronice şi a programelor software incluse; nu aveți dreptul să refaceți sau să încercați să extrageți codul sursă al respectivului program software, cu excepția cazurilor în care legislația nu permite aceste restricționări sau a cazurilor în care aveți permisiunea scrisă din partea noastră.

 

Modificarea și încetarea furnizării platformei e-portal Servicii Electronice

Modificăm și îmbunătățim în mod constant platforma e-portal Servicii Electronice. Putem să adăugăm sau să eliminăm funcționalități ori caracteristici; de asemenea, putem să suspendăm sau să întrerupem complet furnizarea unei componente a platformei e-portal Servicii Electronice.

Puteți să renunțați oricând la utilizarea platformei.

De asemenea, Furnizorul poate întrerupe furnizarea platformei e-portal Servicii Electronice către dvs. sau poate adăuga ori stabili în orice moment noi limite pentru componentele platformei.

Considerăm că dvs. sunteți proprietarul propriilor date, iar păstrarea accesului la datele respective este un lucru important. Dacă întrerupem furnizarea unei componente a platformei, în situațiile când acest lucru este posibil în mod rezonabil, vă vom notifica în prealabil și în mod rezonabil și vă vom oferi posibilitatea de a prelua informațiile din cadrul respectivei componente a platformei e-portal Servicii Electronice.

 

Garanții și declinarea responsabilității

Furnizăm platforma e-portal Servicii Electronice la un nivel comercial rezonabil de competență și atenție și sperăm să vă bucurați de utilizarea ei. Sunt însă câteva lucruri pe care nu le putem garanta în legătură cu platforma.

În afara celor expres stabilite în acești termeni și condiții de utilizare, nici Furnizorul, nici partenerii acestuia nu pot face alte promisiuni în legătură cu platforma e-portal Servicii Electronice. De exemplu, nu ne asumăm niciun angajament în legătură cu conținutul din cadrul platformei, funcțiile specifice ale acestuia sau fiabilitatea, disponibilitatea sau capacitatea acestuia de a vă satisface cerințele. Furnizăm Serviciul așa cum este („AS IS”).

Unele jurisdicții furnizează anumite garanții, cum ar fi garanția implicită de vandabilitate, conformitate cu un anumit scop și neîncălcarea prevederilor legale. În limita prevederilor legale, noi excludem toate garanțiile.

 

Responsabilități

Furnizorul nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile de orice fel, pe care utilizatorul platformei e-portal Servicii Electronice sau o terță parte le poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Furnizor a oricăreia dintre obligațiile stabilite în prezenții termeni și condiții de utilizare.

Furnizorul nu trebuie făcut responsabil dacă subcontractorii și/sau partenerii săi nu îndeplinesc oricare dintre obligațiile contractuale.

 

Forța majoră

Niciuna dintre părți nu trebuie făcută responsabilă pentru încălcarea obligațiilor contractuale, dacă această încălcare este cauzată de un eveniment de forță majoră.

Forța majoră este acel eveniment imprevizibil și imposibil de evitat de către oricare dintre părți, recunoscută ca atare de legislația în vigoare.

 

Despre prezenții termeni și condiții de utilizare

Putem modifica prezenții termeni și condiții de utilizare și orice termeni suplimentari care se aplică platformei e-portal Servicii Electronice, în scopul (de exemplu) de a reflecta întocmai schimbările legislației și ale funcționalităților platformei. Ar trebui să aruncați din când în când o privire asupra lor !

Schimbările nu sunt aplicabile retroactiv și vor intra în vigoare nu mai curând de 10 zile după afișarea acestora. Totuși, modificările aferente noilor funcționalități ale platformei e-portal Servicii Electronice, precum și cele care au la bază modificări ale legislației se vor aplica imediat. În situația în care nu sunteți de acord cu modificările respective, puteți întrerupe utilizarea acelei componente a platformei e-portal Servicii Electronice.

Dacă există discrepanță între termenii și condițiile de utilizare și termenii suplimentari, prevalează termenii suplimentari.

Prezenții termeni și condiții de utilizare se aplică în relația dintre dvs. și Furnizor. Aceștia nu creează niciun drept pentru terții beneficiari.

Dacă, în cazul în care nu respectați prezenții termeni și condiții, nu luăm măsuri imediate, nu înseamnă că renunțăm la drepturile pe care le avem (de exemplu, dreptul de a lua măsuri pe viitor).

Dacă anumiți termeni se dovedesc a fi inaplicabili, aceasta nu va afecta ceilalți termeni și celelalte condiții de utilizare.

Pentru a vă informa cu privire la modalitatea de a ne contacta, vizitați pagina de contact https://sibiu.ro/ro/contact .